Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 15 g finkornet havsalt
  • 350 g vann
  • 0,3 g tørrgjær

Fremgangsmåte

1. Varm opp vannet til ca. 30-35 °C og tilsett finkornet havsalt. Tilsett gjær og la hvile i 1 minutt, og rør deretter til blandingen er oppløst. Bland blandingen med melet, bruk hendene til å blande. Klem sammen deigbitene med tommelen og fingertuppene for å redusere størrelsen på bitene. Strekk deigen over seg selv to eller tre ganger ved å brette den.
2. La deigen hvile i ca. 20 minutter og elt den deretter på melet overflate. Ha deigen over i en lett oljet bolle og dekk til med et lufttett lokk. La heve i ca. 2 timer i romtemperatur. Del blandingen på en melet overflate og form den til like store klumper. Legg deigene på melet bakepapir, dekk til og la deigen heve i ca. 6 timer.