Ingredienser

  • 2 store pinnekjøtt
  • 6 fedd hvitløk (skrellet og finhakket)
  • ½ sitron (saft og skall)
  • 1 ss friske timianblader (hakket)
  • 1 ss olivenolje
  • ½ spiseskje smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts sort pepper

Fremgangsmåte

1. Mens ovnen forvarmer, bland hvitløk, timian, olivenolje, sort pepper, salt, sitronsaft og sitronskall i en stor bolle. Vær raus med marinaden som du smører over pinnekjøttet. Sett til side i 20 minutter. Når ovnen er klar legger du kotelettene i en støpejernspanne og setter dem tilbake i ovnen.

2. Etter 4 minutter snur du kotelettene forsiktig før du steker dem i ytterligere 2 minutter. Fjern pinnekjøttet, tilsett eventuelt resterende marinade og stek i ytterligere 2 minutter. Sjekk at kotelettene er gjennomstekt før servering. Server umiddelbart med tilbehør.