Ingredienser

  • 230 g kremost
  • 60 g sjokoladebiter
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Glasur med kremost:

  • 75 g perlesukker
  • 50 mel
  • 2 ss smør, smeltet
  • 2 ss brunt sukker
  • ¼ ts vaniljeekstrakt

Frengabgsnåte 

1. Dryss ½ kopp sjokoladebiter jevnt over
pizzadeigen. Varm opp ostekremen
til den så vidt smelter og tilsett 4 ss
sukker og vanilje. Rør godt om.
 
2. Hell kremostblandingen over deigen og
sjokoladebitene, og fordel jevnt utover
med baksiden av en skje. Topp med
de resterende sjokoladebitene. For
smuldretoppingen kombinerer du mel,
sukker og brunt sukker i en bolle.


3. Smelt smør og vaniljeekstrakt, og hell i
melblandingen. Bruk en gaffel til å
kombinere alle ingrediensene. Det skal
dannes små klumper i smuldretoppingen.
Dryss smuldretoppingen over pizzaen
og skyv den over på pizzasteinen. Stek
pizzaen i 1 minutt eller til pizzaskorpen
er gyllen.

4. Roterer 180° halvveis gjennom
stekingen. Ta den ut av pizzaovnen når
ferdigstekt, og nyt en fantastisk god
sjokoladepizza!