Ingredienser

  • 500 g glutenfritt mel
  • 15 g finkornet havsalt
  • 3,5 dl vann
  • 1,5 g bakepulver
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 0,5 g tørrgjær

Fremgangsmåte

1. Varm 300 g vann til ca. 35 °C og bland inn saltet. Tilsett gjæren, og la deigen hvile i ca. 3 minutter. Deretter rør alt er oppløst. Hell i olivenolje og rør. Tilsett blandingen til melet og bakepulveret. Bruk hendene til å blande sammen. Tilsett mer vann om nødvendig – deigen skal være klissete, men ikke våt.
 
2. Når deigen er godt blandet sammen, klem deigen mellom tommel og fingertupp for å redusere størrelsen på bitene. Strekk deigen over seg selv to eller tre ganger ved å brette den.

3. La deigen hvile i ca. 30-60 minutter. Del deigen i 3 like store klumper på en glutenfri bakeplate med mel. Dekk hver deigklump med plastfolie og avkjøl. Deigklumpene kan vare ca. 5 dager i kjøleskapet.