Ingredienser

Til kjøttbollene::

  • 200 g tomatsaus (passata)
  • 100 g biff
  • 100 g kalvekjøtt
  • 50 g baconspyd
  • 30 g parmesan, revet
  • 1 skive hvitt brød uten skorpe
  • 1 eggeplomme
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1 ss hakkede bladpersille
  • Salt og pepper

Ingredienser

For toppingen:

  • 80 g mozzarella, delt i seks biter
  • 4 basilikumblader, revet
  • 1 ts hakket persille
  • Chiliolje
  • En håndfull revet parmesan

Frengabgsnåte 

1. For å lage kjøttbollene, bløtlegg først brødet i eggeplommen og mos blandingen med en gaffel. Bland de resterende ingrediensene sammen med brødet i en stor bolle og rull til små kuler.
 
2. Kok passataen i en stor kjele og tilsett kjøttbollene i ca. 8 minutter til kjøttbollene er gjennomstekt.

3. Fordel kjøttbollene og passatablandingen på pizzabunnen. Legg mozzarella og basilikumblader på toppen. Skyv pizzaen på pizzasteinen og stek i 1 min eller til pizzabunnen er gyllen, roter 180° halvveis gjennom stekingen.

4.Ta den ut av ovnen når den er klar og strø parmesan og fersk persille på toppen. Drypp chilioljen over pizzaen etter smak.