Ingredienser

  • 250 g tomatsaus
  • 100 g mozzarella, revet
  • 6-8 oliven
  • 3 basilikumblader, revet
  • 1 chili, finhakket
  • ½ fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ts saltet kapers
  • ½ ts tørket oregano
  • Svart pepper

Fremgangsmåte

1. Legg de saltede kapersene i bløt i minst 1 time og la dem renne av seg. Fres hvitløk, chili, kapers og oliven i 1 ss olivenolje, til hvitløken begynner å bli brun. Fordel halvparten av passataen jevnt utover fra midten av deigen med sirkulære bevegelser.
 
2. Tilsett mozzarella, et dryss oregano og noen dråper olivenolje.

3. Skyv pizzaen over på pizzasteinen og stek pizzaen i 1 minutt eller til pizzabunnen er gyllen. Roterer 180° halvveis gjennom steking. Etter at pizzaen er ferdig stekt og du har tatt den ut av ovnen, tilsetter du den pannestekte blandingen og litt basilikum. Avslutt med kvernet sort pepper.